Već mjesec dana slušam priče o kavi Nespresso koju je moja prijateljica dobila u uredu. Gotovo svaki dan mi govori da nema bolje kave od Nespresso kave. Eto, uvjerila me i moram ju probati. Počela sam istraživati i čitati o tim aparatima za kavu i zaista sam se zaljubila. Ja moram probati tu kavu.

Zamislite što sam doznala, Nespresso nudi 50-tak vrsta kava iz cijeloga svijeta. Kako su se samo dobro sjetili! Svaki je okus tako detaljno opisan da točno možete osjetiti te note i okuse. Ma nisam se sama uvjerila u to. Nakon nekog vremena što sam maštala o tome, pitala me prijateljica je li bih skoknula u njezin ured na kavu. Napokon, pomislila sam si.  Ja moram okusiti taj Nespresso jer kako bih znala je li to što pišu zaista tako.

Moja prijateljica me dočekala na vratima ureda točno u 10h kako smo se i dogovorile. Rekla sam joj da ja uvijek nađem vremena za vrhunsku kavu. Taj sam se dan sva sredila, našminkana, a i znala sam da radi s nekim zgodnim kolegama. Uostalom nikad ne znaš. Malo smo se smješkale, upoznala me upravo s tim zgodnim kolegama i onda smo otišle u njihovu kuhinju. Tamo je na pultu stjalo tri Nespresso aparata za kavu i pored svakog je bio drveni sandučić prepun kapsula..

Sad mi je bila velika dilema- koju kavu isprobati prvu? Toliko sam čitala da sam zaboravila napraviti rang listu kava. Je li ono u top 3 Nespresso kava bila Roma ili Venezia, čekaj malo… Prijateljica mi je skratila muku i rekla mi da gurnem ruku u sandučić i koju prvu dohvatim dobro će mi doći. Krajičkom oka sam vidjela sve neke poznate sorte. Sjećam se čak imena zemalja i još nekih priča koje su opisivali na internetu… i onda sam joj rekla daj ovu molim te. …